Demir Yolu Taşımacılığı

Demiryolu taşımacılığı ağır ve hacimli yükler için düşük maliyetli taşımacılık türüdür.

Firmamız hem BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkelerinde hem de Avrupa’ya demiryolu servisi sunmaktadır. Taşıma Avrupa bölgesi için 20’, 40’, 45’ konteyner ve BDT için 20’, 40’ konteyner ve 138 m3 ya da 158 m3 68 ton kapasiteli vagonlar ile sağlanmaktadır.

Ülkemiz demiryolu ray genişlikleri BDT ülkelerinin ray genişliklerine uymadığı için Türkiye’den bölgeye gönderilen yüklerin aktarma istasyonlarında başka vagona yüklenmesi gerekmektedir. Bu elleçlemeyi tercih etmeyen müşterilerimiz için Türkiye’de yüklerini konteynere yükleyerek aktarma noktasında konteyneri açmadan platform vagona yerleştiriyoruz.

Türkiye’nin her noktasından yüklerinizin ön taşımasını gerçekleştirebiliriz. BDT bölgesi için genel teamül malzemelerin istasyonda alıcıya teslimi yönündedir. Avrupa’da kapı teslim imkanı vardır.

Rotalar;

Gürcistan Batum / Poti’ye konteyner veya tır ile gönderilen yükler vagona aktarılır. Azerbaycan Alat limanından feribot ile Hazar Denizi’ni geçerek ya Türkmenistan Türkmenbaşı ya da Kazakistan Aktau ya da Kuryk limanları üzerinden BDT ülkelerine sevk edilir. Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan,  Türkmenistan, Tacikistan, Moğolistan taşımaları yapıyoruz.

Konteyner ile Rusya Novorossysk üzeri bölgeye taşıma gerçekleştirilmektedir. Bu rota pek çok zaman fiyat avantajı sağlamaktadır.

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) hattında ise TCDD vagonları ile yükleme yaparak Gürcistan’da BDT vagonlarına aktarım sağlanmaktadır.

Çerkezköy  – Varna Bulgaristan – Kavkaz Rusya hattı ile Rus vagonlarına yükleme yapılmaktadır.
İran’dan yapılan yüklemelerde ise Astara’da yükleme yapıp yine Alat üzerinden Hazar Denizi bağlantısı yapılmaktadır.